Промоции

Промоција на стихозбирката „Јанѕа“ на Ана Петровска

Вечерва (5.10.2022 г.), со почеток во 20 часот во кафе-книжарницата „Буква“ ќе се случи промоцијата на стихозбирката „Јанѕа“ од Ана Петровска. <br> Промотори на збирката ќе бидат проф. д-р Љубомир Цуцуловски и Верица Костова,...

Промоција на
Зборникот „Philosophy and FIlm“

Промоцијата на зборникот „Филозофија и филм“ (“Philosophy and Film”, Conference Proceedings) се одржа на 8 јуни (среда, 17 ч., Културно информативен центар). Зборникот произлегува од Првата интернационална конференција „Филозофија и филм“ одржана на 25...

Светскиот ден на логиката (2022)

Институтот за филозофија при Филозофскиот факултет во Скопје (Филозофија Фзф УКиМ, Филозофски факултет – Скопје) и Филозофското друштво на Македонија приклучувајќи се на одбележувањето на Светскиот ден на логиката, организираат онлајн предавање на тема:...

Промоција на 26. број на Филозофска трибина

Нашиот новогодишен подарок за вас оваа година: тематот ФИЛОЗОФИЈА И ФИЛМ на нашата и ваша „Филозофска трибина“, посветен на нашиот драг професор Стефан Сидовски кој последните три години беше дел и од Фестивалот. Во...

Промоција на зборникот
„Chronos и Kairos“

Промоција на Зборникот текстови „Chronos и Kairos – Античките концепти за времето“ во издание на Филозофското друштво на Македонија и Здружението на класични филолози „Антика“. Промотор: доц. д-р Јасмина Поповска од Институтот за филозофија...