Натпревари

Победници
на филозофската Олимпијада 2024

На 30 март во просториите на СУГС „Раде Јовчевски Корчагин“ се одржа третиот македонски натпревар за филозофската олимпијада (International Philosophy Olympiad, IPO) во организација на Филозофското друштво на Македонија. На натпреварот учествуваа 12 ученици...

Македонски натпревар
за Меѓународната
филозофска Олимпијада

Македонскиот натпревар за Меѓународната филозофска олимпијада (International Philosophy Olympiad, IPO) ќе се одржина 30 март (сабота) во СУГС Гимназија „Раде Јовчевски Корчагин“, Скопје. Ова ќе биде трет пат како Филозофското друштво на Македонија организира...

Победници на државниот натпревар по Филозофија

Филозофското друштво на Македонија по петти пат спроведе акредитирани натпревари по ФИЛОЗОФИЈА за учениците од IV година средно образование. Во периодот јануари-март Друштвото во соработка со колегите наставници од средните училишта ги реализира натпреварите...

Државен натпревар по Филозофија

На 9 март на Филозофскиот факултет (12 ч., Голем амфитеатар) ќе се одржи Државниот натпревар по ФИЛОЗОФИЈА за ученици од IV година средно образование. Тоа ќе биде петти пат како Филозофското друштво на Македонија...

Конкурс за натпревари по Филозофија

Филозофското друштво на Македонија на 14 декември 2023 год. го објави Конкурсот за организирање натпревари по предметот ФИЛОЗОФИЈА за учениците од IV год. средно образование. Конкурсот е испратен до сите средни училишта во нашата...

Доделување награди
за средношколски натпревари, 2023

На 31 мај во Кинотеката на С. Македонија се одржа свечен настан на кој беа доделени наградите од годинешниот циклус натпревари за средношколските ученици што ги организира Филозофското друштво на Македонија. На настанот беа...

Доделени награди за СВЛ, натпревари и најдобар фил(м)ософски есеј

Вчера во Кинотека на Северна Македонија беа доделени наградите за најдобар фил(м)ософски есеј од конкурсот за Средношколска видео лектира, како и наградите за пласираните на Филозофската олимпијада и Државниот натпревар по филозофија кој се...

XXXI Меѓународна филозофска Олимпијада

Информираме за учеството на нашите ученици на Меѓународната филозофска олимпијада (International Philosophy Olympiad, IPO) во Олимпија (Грција), во периодот 11-14 мај. На натпреварот учествуваа 103 ученици од 49 земји, а нашата земја ја претставуваа...

Натпревари по Филозофија, 2023

Годинава, во организација на Филозофското друштво на Македонија по четврти пат се одржаа акредитирани натпревари по ФИЛОЗОФИЈА за учениците од IV година средно образование. Во периодот февруари-март Друштвото во соработка со колегите наставници од...

Натпревари по Филозофија 2023

Оваа година Филозофското друштво на Македонија по четврти пат ќе организира акредитирани натпревари по ФИЛОЗОФИЈА за учениците од IV година средно образование. Натпреварите се на три нивоа: општинско, регионално и државно и ќе се...