Христијански философски форум

Седма панел дискусија од ХФФ II: Lingua sua (Сопствениот јазик)

Седмата панел дискусија од Христијанскиот философски форум II ќе се одржи во просториите на Градската библиотека „Браќа Миладиновци на 29 ноември (вторник, 19 ч.). Тема на дискусијата е Lingua sua (Сопствениот јазик), а гости...

Шеста панел дискусија на ХФФ II:
In mundo (Во светот)

На 24 ноември (четврток, 18 ч.) е предвидена шестата панел дискусија од Христијанскиот философски форум II. Тема на дискусијата е In mundo (Во светот), а гости на панелот ќе бидат: д-р Давор Џалто (професор...

Промоции на книги и петта дискусија од Христијански философски форум II

На 19. ноември 2022, сабота, со почеток од 19 часот во градската библиотека Браќа Миладиновци во Скопје ќе се промовираат следните три изданија: Византиска философија од Георги Каприев (превод на Милан Ѓорѓевиќ) Philosophia Christiana...

Четврта панел дискусија на ХФФ –
In deserto (Во пустината)

За денес (19 ч.) е предвидена четвртата панел дискусија од годинешната сезона на Христијанскиот философски форум. Тема на дискусијата е In deserto (Во пустината), а гости на панелот ќе бидат: епископ Јаков Стобиски и...

Продолжување на дискусиите на
Христијански философски форум

Во текот на оваа седмица продолжуваат форум дискусиите од Христијанскиот философски форум. Така, за денес (1 ноември, 19 ч.) е предвидена дискусија на тема Ut unum sint (Да бидат едно). Гости на панелот ќе...

ХФФ Дискусија на тема:
Mores bonos (Добри обичаи)

Информираме за продолжувањето на форум дискусиите под наслов Христијански философски форум. Потсетуваме дека во организација на Филозофското друштво на Македонија (ФДМ) во 2017 и 2018 година се одржаа неколку дискусии (видео-записите од нив можете...