Алумни предавање со Александар Ускоков

На 22 ноември (вторник, 18 ч., Zoom-платформа), Филозофското друштво на Македонија и Институтот за филозофија при Филозофскиот факултет во Скопје организираат онлајн предавање со колегата д-р Александар Ускоков (Lector in Sanskrit, South Asian Studies Council, Yale University, USA) на тема: ЗА ПОЗНАНИЕТО: ПЕРЦЕПЦИЈА, ЗАКЛУЧУВАЊЕ И ЈАЗИЧКО ПОЗНАНИЕ ВО ВЕДАНТА.

Повод за настанот е неодамнешното излегување од печат на публикацијата „The Philosophy of the Brahma-sutra: An Introduction“ во рамките на серијата Bloomsbury Introductions to World Philosophies, на реномираната американска издавачка куќа Bloomsbury. https://www.bloomsbury.com/us/philosophy-of-the-brahmasutra-9781350150003/,

https://www.amazon.com/Philosophy-Brahma-sutra-Introduction-Introductions-Philosophies/dp/1350150002

Настанот е дел од  циклусот онлајн предавања АЛУМНИ, во чиишто рамки свои излагања имаат поранешни студенти на Институтот за филозофија, и кои имаат изградено респектибилна меѓународна кариера како предавачи и/или истражувачи на реномирани универзитети во сите краишта од светот.

 

Zoom-линк за настанот: https://us06web.zoom.us/j/84150410395?pwd=ZExIekpQOWdCQTdCWUhBa3NJUkRKQT09

You may also like...