предавања

Циклус „Јубилејни предавања
на Иститутот за филозофија“

Информираме за една убава традиција што низ годините ја негува Институтот за филозофија при Филозофскиот факултет во Скопје, односно, за одбележувањето на јубилеите од животите на пензионираните професори на Институтот за филозофија преку организирање...

Трета дискусија
“Philosophia Christiana”:
ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА

Информираме за третата дискусија во рамите на Форумот за интердискурзивен дијалог “Philosophia Christiana” што ќе се одржи во петок (1декември, 19 ч.) во Библиотеката „Браќа Миладиновци“ – Скопје. Гости на домаќинот и модераторот на...