Два настани со Стивен Фридман

Инфорираме за два настани поврзани со гостувањето на нашиот колега од САД, Стивен Фридман (Steven Friedman). На 17 октомври (вторник, 19:30, Holocaust Memorial Centre), Фридман ќе го изведе неговиот перформанс: “Phalaris’s Bull: Solving the Riddle of the Great Big World.” Перформансот е светски познат и има многубројни изведби во САД, Европа и Азија. Вториот настан е на 19 октомври (четврток, 12:00, Amphitheatre 1, University American College Skopje), каде што колегата Фридман ќе одржи предавање на тема: “What is Philosophy? And Why Should EVERYONE Care?”

You may also like...