Видео од предавањето на
д-р Јорданчо Секуловски

На YouTube каналот на Филозофското друштво на Македонија е поставен видео записот од онлајн предавањето на д-р Јорданчо Секуловски (професор на Temple University, Japan) на тема: ЕТИКАТА НА ТЕЦУРО ВАЦУЏИ: КАТА КАКО МЕТА-АКСИОМА НА ЗНАЕЊЕТО ВО ЈАПОНИЈА.

Предавањето се одржа на 18 август 2023 год., на Филозофскиот факултет во Скопје и беше дел од циклусот онлајн предавања АЛУМНИ, којшто е во заедничка организација на Институтот за филозофија при Филозофскиот факултет и Филозофското друштво на Македонија.

Виде записот можете да го погледнете на следниот линк: https://youtu.be/4M6jeevSyWc

You may also like...