Andrej Lazarevski

Промоција на стихозбирката „Јанѕа“ на Ана Петровска

Вечерва (5.10.2022 г.), со почеток во 20 часот во кафе-книжарницата „Буква“ ќе се случи промоцијата на стихозбирката „Јанѕа“ од Ана Петровска. <br> Промотори на збирката ќе бидат проф. д-р Љубомир Цуцуловски и Верица Костова,...

7. Меѓународен философски дијалог
„Исток – Запад“

Во периодот 5-7 октомври ќе се одржи 7. Меѓународен философски дијалог „Исток – Запад“ во Скопје и Свети Николе. Годинава темата на дијалогот гласи: „Наследството на античката филозофија како мост меѓу Исток и Запад“...

Промоција на книгата „Пандемија и постхуманизам“ на проф. д-р Иван Џепароски

Вечерва, во 19.19 часот, во салон Империјал 2 во Културно информативниот центар – Скопје, ќе се одржи промоција на книгата „Пандемија и постхуманизам“ од проф. д-р Иван Џепароски. Книгата „Пандемија и постхуманизам“ (есеи) претставува...

Излезе од печат 27. издание на списанието „Филозофска трибина“

Излезе од печат заостанатото 27. издание на списанието „Филозофска трибина“. Бројот којшто требаше да излезе пролетта 2020 година, најнакрај доби свој книшки еквивалент. Во него се поместени два пригодна текста (in memoriam), посветени на...