Промоција на
Зборникот „Philosophy and FIlm“

Промоцијата на зборникот „Филозофија и филм“ (“Philosophy and Film”, Conference Proceedings) се одржа на 8 јуни (среда, 17 ч., Културно информативен центар).
Зборникот произлегува од Првата интернационална конференција „Филозофија и филм“ одржана на 25 мај 2021 год. во рамките на 11. Филозофски филмски фестивал. Зборникот е на англиски јазик, а воедно претставува второ издание од едицијата „Филмософија“ на Филозофското друштво на Македонија.

Промотор на зборникот беше нашиот колега филозоф, Ернесто Хередеро дел Кампо (заменик амбасадор на Кралството Шпанија во Скопје).  Повеќе информации за Зборникот можете да најдете тука.

You may also like...