Промоција на 26. број на Филозофска трибина

Нашиот новогодишен подарок за вас оваа година: тематот ФИЛОЗОФИЈА И ФИЛМ на нашата и ваша „Филозофска трибина“, посветен на нашиот драг професор Стефан Сидовски кој последните три години беше дел и од Фестивалот. Во 26-тиот број на Трибината е поместен вториот темат и воопшто публикација кај нас од областа на филм-филозофијата. Се надеваме дека, преку Филозофското друштво на Македонија и Филозофски Филмски Фестивал / Philosophical Film Festival, ќе продолжиме и во иднина да ја развиваме оваа област кај нас и дека, и авторите и читателите, ќе можат да уживаат во оваа необична синергија на филозофијата и филмот. Списанието ќе биде во продажба по празниците во книжарниците Или-Или и Култура – Во светот на книгите, а содржината на овој број можете да ја погледнете подолу.
Среќна Нова Година на сите, се гледаме со многу интересни содржини во Новата!🎄You may also like...