Алумни предавања

Видео од предавањето на
д-р Јорданчо Секуловски

На YouTube каналот на Филозофското друштво на Македонија е поставен видео записот од онлајн предавањето на д-р Јорданчо Секуловски (професор на Temple University, Japan) на тема: ЕТИКАТА НА ТЕЦУРО ВАЦУЏИ: КАТА КАКО МЕТА-АКСИОМА НА...

Алумни предавање
со Јорданчо Секуловски

На 18 август (петок, 11 ч., Слушална 8 на Филозофски факултет во Скопје), Филозофското друштво на Македонија и Институтот за филозофија при Филозофскиот факултет во Скопје организираат предавање со колегата д-р Јорданчо Секуловски на...

Алумни предавање
со Александар Ускоков

На 22 ноември (вторник, 18 ч., Zoom-платформа), Филозофското друштво на Македонија и Институтот за филозофија при Филозофскиот факултет во Скопје организираа онлајн предавање со колегата д-р Александар Ускоков (Lector in Sanskrit, South Asian Studies...