11. Студентска конференција

На 9 мај 2024 година (четврток), во Салата за седници на Филозофскиот факултет – Скопје (11:00) ќе се одржи 11. Студентска конференција што ја организира Институтот за филозофија при Филозофскиот факултет во Скопје.

Годинешната тема на Конференцијата гласи: „Филозофијата на јазикот“. На неа ќе можат да се проследат 8 излагања на 9 наши колеги (Илија Вељаноски, Никола Ристевски, Радован Спиридонов, Анастасија Саздовска, Мартин Џорлев & Александра Арсовска, Љубица Покупец, Марија Гушкова и Самра Цуриќ.

 

You may also like...