ФФФ – Средношколска видео лектира

Средношколска видео лектира!

Филозофски филмски фестивал ги поканува средношколците на проекција на видео лектира: „Али: Стравот ја јаде душата“ на Рајнер Вендерс Фасбиндер. На 9. април (вторник), 17:30 часот во Кино Фросина во МКЦ, Скопје. Во однос...

Доделени награди за СВЛ, натпревари и најдобар фил(м)ософски есеј

Вчера во Кинотека на Северна Македонија беа доделени наградите за најдобар фил(м)ософски есеј од конкурсот за Средношколска видео лектира, како и наградите за пласираните на Филозофската олимпијада и Државниот натпревар по филозофија кој се...